Friday, 8 March 2013

ေဆးဖက္ဝင္ဆူးပန္းႏွင့္ ဆူးပန္းအသီး





တ႐ုတ္ေဆးဝါး ေဖာ္စပ္ရာတြင္ ေဆးအမ်ိဳးမ်ိဳး၌ ေဆးဖက္ဝင္ ဆူးပန္းႏွင့္ ဆူးပန္း အသီး အေစ့ကို ထည့္သြင္း ေဖာ္စပ္ၾကရ၏။ ဆူးပန္း၊ ဆူးပန္း အသီးႏွင့္ အေစ့ကို ဓာတ္ခြဲ ၾကည့္ရာ တြင္ ဗီတာမင္ B၊ B2 ၊C ၊ ကယ္လ္ ဆီယမ္ ၊ မုန္လာဥဓာတ္၊ သံဓာတ္ A ၊ မီးစုန္းဓာတ္၊ အစံုအလင္ ေပါျြကယ္ဝစြာ ပါဝင္ေန၏။ ေသြး အားနည္းသူ၊ သက္ႀကီးရြယ္အို မ်ားအဖို႔ ေန႔စဥ္မွီဝဲ စားသံုးသင့္သည္ ျဖစ္၏။ စားသံုးနည္းမွာ ဆြတ္ခူး သို႔မဟုတ္ ဝယ္ယူရရွိေသာ ဆူးပန္း၊ ေသခ်ာစြာ ေဆးေၾကာ သန္႔စင္ၿပီးလွ်င္ ေရခဲေသတၲာ ထဲ၌ ထားသိုထားပါ။ စားသံုးလိုေသာ အခါ၌ ေရခဲေသတၲာတြင္းမွ ထုတ္ယူၿပီးလွ်င္ ေျမပဲစားသလို ကြ်တ္ကြ်တ္ေလး ဝါးစားႏိုင္သည္။ ခ်ိဳေမႊးေသာ အရသာရွိသျဖင့္ စားလို႔ ေကာင္းပါသည္။တစ္ႀကိမ္ စားလွ်င္ ၃ လံုးခန္႔ စားႏိုင္သည္။ မ်က္စိအနီးမႈန္ သူမ်ားအတြက္ မ်က္စိအားေကာင္းေစ ႏိုင္သည္ဆိုသည္။ ေဆးဖက္ဝင္လွသျဖင့္ မ်ားမ်ားႏွင့္ ႏွစ္ရွည္လၾကာစားလည္း ေဘးဥပဒ္မျဖစ္ေစႏိုင္ပါ။

ေကတီေအာင္သိန္း(ရန္ကုန္တကၠသိုလ္)
Health Digest

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget