ဒီဆိုဒ္ကေလးကို ၀ါသနာ အရတည္ေထာင္ထားခ်င္ျဖစ္ပါတယ္. မိမိကိုယ္တိုင္အလြယ္တကူျပန္ျပီးေလ့လာနိုင္ရန္ အတြက္ ရည္ရြယ္ရၽ္ ဒီဆိုဒ္ကေလးကို 10ရက္ 10လ 2012 မွာတည္ေထာင္ခဲ့ပါတယ္။ က်န္းမာေရးဆိုင္ရာ ဗဟုသုတမ်ား ကြန္ပ်ဴတာဆိုင္ရာ နည္းပညာမ်ား အင္တာနက္ဆိုင္ရာ နည္းပညာမ်ား ရသစာေပမ်ား ဟာသမ်ား စသည့္ ရသေပါင္းမ်ားစြာကို စုစည္းရၽ္ တည္ေထာင္ထားေသာ blogger ဆိုဒ္ကေလးတစ္ခုတာျဖစ္ပါတယ္ ။ ဒီဆိုဒ္ကေလး ကို မ်က္ဆီလည္ လမ္းမွားျပီ ေရာက္လာတဲ့ သူငယ္ခ်င္းမ်ားအာလံုးကို ၾကိဳဆိုပါတယ္. . . . . . ခ်မ္းေျမ့ေအာင္
Friday 8 March 2013
ေဆးဖက္ဝင္ဆူးပန္းႏွင့္ ဆူးပန္းအသီး
တ႐ုတ္ေဆးဝါး ေဖာ္စပ္ရာတြင္ ေဆးအမ်ိဳးမ်ိဳး၌ ေဆးဖက္ဝင္ ဆူးပန္းႏွင့္ ဆူးပန္း အသီး အေစ့ကို ထည့္သြင္း ေဖာ္စပ္ၾကရ၏။ ဆူးပန္း၊ ဆူးပန္း အသီးႏွင့္ အေစ့ကို ဓာတ္ခြဲ ၾကည့္ရာ တြင္ ဗီတာမင္ B၊ B2 ၊C ၊ ကယ္လ္ ဆီယမ္ ၊ မုန္လာဥဓာတ္၊ သံဓာတ္ A ၊ မီးစုန္းဓာတ္၊ အစံုအလင္ ေပါျြကယ္ဝစြာ ပါဝင္ေန၏။ ေသြး အားနည္းသူ၊ သက္ႀကီးရြယ္အို မ်ားအဖို႔ ေန႔စဥ္မွီဝဲ စားသံုးသင့္သည္ ျဖစ္၏။ စားသံုးနည္းမွာ ဆြတ္ခူး သို႔မဟုတ္ ဝယ္ယူရရွိေသာ ဆူးပန္း၊ ေသခ်ာစြာ ေဆးေၾကာ သန္႔စင္ၿပီးလွ်င္ ေရခဲေသတၲာ ထဲ၌ ထားသိုထားပါ။ စားသံုးလိုေသာ အခါ၌ ေရခဲေသတၲာတြင္းမွ ထုတ္ယူၿပီးလွ်င္ ေျမပဲစားသလို ကြ်တ္ကြ်တ္ေလး ဝါးစားႏိုင္သည္။ ခ်ိဳေမႊးေသာ အရသာရွိသျဖင့္ စားလို႔ ေကာင္းပါသည္။တစ္ႀကိမ္ စားလွ်င္ ၃ လံုးခန္႔ စားႏိုင္သည္။ မ်က္စိအနီးမႈန္ သူမ်ားအတြက္ မ်က္စိအားေကာင္းေစ ႏိုင္သည္ဆိုသည္။ ေဆးဖက္ဝင္လွသျဖင့္ မ်ားမ်ားႏွင့္ ႏွစ္ရွည္လၾကာစားလည္း ေဘးဥပဒ္မျဖစ္ေစႏိုင္ပါ။
ေကတီေအာင္သိန္း(ရန္ကုန္တကၠသိုလ္)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment