Sunday 10 March 2013

ခရမ္းခ်ဥ္သီးက ကင္ဆာကို ကာကြယ္ႏိုင္ရဲ႕လား

ခရမ္းခ်ဥ္သီးထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ လိုင္ကိုပင္းဓာတ္ ( Lycopene ) ဟာ လူသားက်န္းမာေရးကို
နည္းမ်ိဳးစံုနဲ႔ အက်ိဳးျပဳပါတယ္။ ခုခံအားစနစ္ ေကာင္းေစျခင္း၊ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ အာနိသင္ရိွျခင္းစတဲ့ ေကာင္းက်ိဳး ေတြရိွလို႕ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ခ်က္ျပဳတ္ၿပီး စားလိုက္လို႔ရလာတဲ့ လိုင္ကိုပင္းဓာတ္ဟာ ဆီးက်ိတ္ ကင္ဆာအႏၲရာယ္ကို ေလ်ာ့က် ေစပါတယ္။ သုေတသနေတြအရ တစ္ပတ္မွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဟင္း ႏွစ္ႀကိမ္ကေန ေလးႀကိမ္ စားတဲ့အမ်ိဳးသားေတြဟာ လံုးဝမစားတဲ့ အမ်ိဳးသားေတြထက္ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာျဖစ္ႏႈန္း ၃၃ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်ေနေၾကာင္း ေတြ႕ရိွခဲ့ရပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထဲက လိုင္ကိုပင္းဓာတ္ဟာ ဆဲလ္ပ်က္စီးေစတဲ့ အဆိပ္ေမာ္လီက်ဴးေတြကို ဖ်က္ဆီးပစ္ႏိုင္ပါတယ္။
ခႏၶာကိုယ္ကေန လိုင္ကိုပင္းဓာတ္ အလံုအေလာက္ စုပ္ယူႏိုင္ဖို႔ဆိုရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ခ်က္ျပဳတ္ၿပီး က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီၫြတ္တဲ့အဆီနဲ႔ တဲြဖက္စားဖို႔ လိုပါတယ္။ လိုင္ကိုပင္းဓာတ္ဟာ အဆီမွာေပ်ာ္ဝင္တဲ့ အာဟာရ ျဖစ္တာေၾကာင့္ သံလြင္ဆီ၊ အဆီနည္းႏို႔ စတာေတြနဲ႔ တဲြစားရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွာ ကင္ဆာကာကြယ္ႏိုင္တဲ့ ေဖာလိတ္ဓာတ္၊ ဗီတာမင္ေအ၊ စီ၊ အီး စတာေတြလည္း ပါဝင္တာေၾကာင့္ ခုခံအားစနစ္ကို အားေကာင္းေစပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို တျခားအသီးအႏွံ၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြနဲ႔ တဲြဖက္စားေပးရင္လည္း ကင္ဆာကာကြယ္ႏိုင္စြမ္း အျပင္ တျခားက်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူး ေတြကိုပါ ထပ္မံရရိွႏိုင္ပါတယ္။
Ref By - http://seinpanpyar.multiply.com
 
ရိုးရာေလး

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget