Saturday, 9 March 2013

သတ္သတ္လြတ္စားသံုးပါက ႏွလံုးေရာဂါမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ႏိုင္

သတ္သတ္လြတ္စားသံုးပါက ႏွလံုးေရာဂါ ေၾကာင့္ ေဆး႐ံုတက ္ရႏိုင္ေျခနဲ႔ ေသဆံုးႏိုင္ ေျခေတြကို ေလွ်ာ့ခ်ေပး ႏိုင္ေၾကာင္းလတ္ တေလာျပဳလုပ္ခဲ့ တဲ့ သုေတသန တစ္ခုမွာ ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ သုေတသီေတြ က လူေပါင္း ၄၄၅၀ဝ ေက်ာ္ကို ၁၁ ႏွစ္ၾကာ သုေတသ န ျပဳလုပ္ခဲ့ရာ သတ္သတ္လြတ္ စားသံုးတာက ႏွလံုး နဲ႔ေသြးေၾကာ ေရာဂါျဖစ္ပြားမႈမွ ကာကြယ္ႏိုင္ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ အသက္ ၅၀-၇၀ ၾကားရြယ္ေတြမွာ ေလ့လာခဲ့ရာ ငါးနဲ႔အသားစား သံုးေတြက သတ္သတ္ လြတ္ စားသံုးသူေတြထက္ ႏွလံုးေရာဂါေၾကာင့္ ေဆး႐ံု တက္ရတာနဲ႔ ေသဆံုးတာေတြ ကိုေတြ႕ရပါတယ္။ သတ္သတ္လြတ္ စားသံုးသူေတြမွာ ေသြးတြင္းကို လက္စထေရာနဲ႔ ေသြးေပါင္ေတြ ပံုမွန္ထိန္းသိမ္း ထားႏိုင္တာေၾကာင့္ ႏွလံုးေရာဂါမ ျဖစ္ေအာင္ကာ ကြယ္ႏိုင္တဲ့အျပင္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ထိန္းသိမ္းႏိုင္ ၿပီး ဆီးခ်ိဳမျဖစ္ေအာင္ပါ ကာကြယ္နိုင္ပါတယ္။  

Good Health

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Bird Gadget